För Hudiksvalls kommun. I framtiden.

Jag är oerhört tacksam över att jag har fått växa upp i vår kommun. Att jag får skriva inledningen till Hylla bilagan och att Hylla galan blivit det den är idag.

Idén till Hylla galan föddes i en frustration över att vi i Sverige är så snabba på att lyfta fram det som är dåligt istället för att våga se allt som är bra. Hylla galan är inte en manifestation mot något, det är en manifestation för något. För en medelstor kommun, i ett Sverige där alla är lika mycket värda och där allas förmågor tas tillvara på bästa sätt. Hylla galan handlar inte om politik eller retorik – det är en gala som bygger på en övertygelse om att det finns mycket mer vi kan göra, och att alla kan hjälpa till på sitt sätt.

Hylla galan startades för att påvisa hur viktigt det är att vi samarbetar och unnar varandra framgång.

Häromveckan träffade jag Åke Sonerud, som berättade hur det gick till när hans pappa och mamma slog sig ner i Glada Hudik. Han pappa hade jobbet vid SJ och hade fria tågbiljetter. På jakt efter bästa stället att bo hoppade av vid olika stationer efter Norrlandskusten. Ingenstans kändes det 100 %, förrän han kom till Hudiksvall. Där mötte han en dam som gav han ett vänligt bemötande och tog sig tid att visa honom runt. Utan det bemötande kanske inte Oilquick har legat här idag. Med det vill jag säga att det är rätt att säga rätt saker, göra fina slogans och tryckta buskap. Men att göra rätt saker är det som gör skillnad.

Jag tror på samhörighet och att ställa upp för varandra och efter förra årets gala så kände jag en enorm framtidstro. Från scenen bevittnade jag hur alla ställde sig upp och hyllade vinnarna trots att man inte vann själv. Och den stämningen som infann sig i lokalen var inget annat än magisk!

Vi vill med Hylla galan peka på förebilder som visar att vi inte behöver inte vara rädda. Vi har varje dag ett val att antingen kapsla in oss in en liten egen värld av rädsla. Eller så kan vi gå rakt ut och göra världen så bra som möjligt inte bara för oss själva, utan för varandra.

Kära läsare, det är i tider av stort mörker som stjärnorna lyser som allra vackrast.

Välkommen till Hylla galan 2019.

Kram

Pär Johansson

Kategorier: Hyllahudik